021-22255007     info@banimoo.com    

یکی از جدیدترین روشهای درمانی برای مشکلات ریزش مو و کم مویی مزوتراپی مو می باشد که می تواند به تنهایی یا همراه با درمانهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله می خواهیم این روش درمانی را مورد بررسی قرار دهیم.

تا انتهای این مطلب پاسخ پرسشهای زیر را خواهید یافت.

 

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو چگونه باعث درمان کم مویی می‌شود؟

کدام انواع آلوپسی با مزوتراپی قابل درمان هستند؟

چه کسانی می توانند تحت درمان مزوتراپی قرار گیرند؟

مواد تزریقی مزوتراپی چیست؟ 

مزوتراپی چه مراحلی دارد؟

چند جلسه  مزوتراپی نیاز دارم؟

هزینه مزوتراپی چقدر است؟

مزوتراپی چقدر موثر است و چه زمانی نتایج مشاهده می‌شوند؟

عوارض و خطرات مزوتراپی چه هستند؟

 

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی به طیف وسیعی از درمان‌های تزریقی کم تهاجم (با حداقل تهاجم) اطلاق می شود که طی آن داروهایی که معمولاً توسط پزشکان تجویز می‌گردد به بجای اینکه از راه دهان خورده شود، توسط دستگاه مزوتراپی در فواصل منظم مستقیماً به داخل پوست تزریق می‌شود. این روش با تزریق زیر یا داخل جلدی، ترکیبی از عصاره های گیاهی، مواد هومیوپاتیک، داروها، ویتامینها و سایر مواد حیاتی در مقادیر میکروسکوپی را وارد بافت می نماید.

فرآیند مزوتراپی مو نیز به همین منوال و با تزریق داروهای توقف ریزش مو و تحریک رشد مو همراه است. در مزوتراپی، ترکیبی از مواد مختلف تقویتی شامل عصاره‌های گیاهی، داروهای مختلف، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، فاکتورهای رشد مورد استفاده قرار می گیرند که می‌توانند به درمان آلوپسی، ریزش مو یا طاسی کمک کنند.

 

مزوتراپی مو چیست؟  

معنی عبارت «مزوتراپی»

مزوتراپی در زبان انگلیسی «Mesohair» یا «Mesoplasty» هم گفته می‌شود. واژه‌ی‌ مزو (Meso) در واقع به سلول‌های بنیادی ارتباط پیدا می کند. جنین انسان در مراحل ابتدایی رشد از سه لایه‌ سلول‌های بنیادی به نامهای اکتودرم، مزودرم و اندودرم تشکیل شده است که هریک در آینده بخش‌های مختلف بدن را می‌سازند. به عنوان مثال در مورد پوست، سلول‌های بنیادی اکتودرمی، سطح بیرونی پوست یا اپی‌درم را می‌سازند و سلول‌های بنیادی مزودرمی، لایه‌ی میانی پوست را تشکیل می‌دهند. پس در مزوتراپی، هدف پزشک تزریق دارو به لایه‌ی میانی پوست یا همان مزودرم است که توسط سلول‌های بنیادی مزودرمی ساخته شده است.

 

پوست بدن انسان از سه لایه‌ی اصلی تشکیل شده است
بخشی از سطح پوست که با چشم دیده می شود و کمتر از یک میلیمتر ضخامت دارد، همان لایه‌ی اپیدرم است که کمتر از یک میلی‌متر ضخامت داشته و سطح آن با سلول‌های مرده پوشیده شده است. سلول‌های اپیدرم مدام در حال تقسیم‌اند و جایگزین سلول‌های مرده‌ای می‌شوند که به تدریج از روی پوست ما می‌ریزند.
درم یا لایه‌ی میانی در زیر اپیدرم قرار گرفته و توسط یک غشای سلولی از آن جدا شده است. درم بر خلاف اپیدرم ساختار لایه لایه ندارد. انعطاف و استحکام لایه میانی پوست بر اثر وجود رشته های کلاژن و الاستین است که به صورت شبکه ای درهم تنیده و کشسان عمل می کند. در مزوتراپی مو با استفاده از سرنگ، داروها و ترکیبات خاصی به لایه‌ی درم تزریق می‌شود. چون پیاز مو در این لایه قرار دارد و اگر بخواهیم به شکلی موثر ترکیبات ترمیم‌کننده را به آن برسانیم، باید آن‌ها را مستقیماً به این لایه بفرستیم. داروهای موضعی مانند ماینوکسیدیل معمولاً نمی‌توانند به خوبی از اپی درم عبور کنند؛ لذا تاثیر کمتری نسبت به مزوتراپی مو دارند.

در مزوتراپی مو با استفاده از تزریق جلدی، داروها و ترکیبات خاصی را به درون لایه‌ی میانی پوست یا همان درم وارد می کنند. از انجا که پیاز مو درون این لایه قرار دارد، اگر بخواهیم به شکلی موثر ترکیبات ترمیم‌کننده را به آن برسانیم، باید آن‌ها را مستقیماً به این لایه تزریق کنیم. داروهای موضعی مانند ماینوکسیدیل معمولاً نمی‌توانند به خوبی از اپی درم عبور کنند؛ لذا تاثیر کمتری نسبت به مزوتراپی مو دارند.

 

آیا ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه با مزوتراپی درمان می شود؟ 

برخی پزشکان مزوتراپی را به عنوان مهم‌ترین درمان ریزش مو با الگوی مردانه یا ریزش موی زنانه معرفی می کنند اما در واقع هنوز نتایج ثابت شده ای در این زمینه وجود ندارد. با این وجود مزوتراپی امروزه به عنوان درمان ریزش موی ژنتیکی توسط بسیاری پزشکان تجویز می شود.

از مزوتراپی می‌توان به عنوان درمان موازی یا مکمل، همزمان با سایر روش‌های دارویی ریزش مو استفاده کرد. بیشتر متقاضیان مزوتراپی افرادی هستند که از دو داروی مهم ریزش مو، یعنی مایندوکسیدیل و قرص فیناستراید استفاده می‌کنند و می‌خواهند نتایج بهتری بگیرند. البته مزوتراپی مو به تنهایی هم می‌تواند نقش موثری در جلوگیری از ریزش مو و بهبود کیفیت مو داشته باشد.

در گذشته به ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه، آلوپسی آندروژنی می‌گفتند؛ چون دانشمندان تصور می‌کردند که دلیل این ریزش هورمون‌های آندروژنی (مانند تستسترون) می باشند. امروزه می‌دانیم که علاوه بر هورمون‌ها، عوامل وراثت و فاکتورهای محیطی هم می‌توانند تاثیر چشمگیری بر آلوپسی آندروژنی داشته باشند. به همین دلیل داروهای ماینوکسیدیل و فیناستراید که عملکرد اصلیش مهار هورمون‌های آندروژنی است، روی همه افراد موثر نیست. تنها در ۴۰ تا ۶۰ درصد از مصرف‌کنندگان این دو دارو، بهبود وضعیت موها مشاهده می‌شود که این اثر می‌تواند به شکل قطع ریزش مو، افزایش رشد موها یا بهبود کیفیت و ضخامت‌ تارهای مو باشد.

 

کاندیدای مناسب مزوتراپی مو

به جز آلوپسی آندروژنی، برای درمان انواع دیگر ریزش مو هم می توان از مزوتراپی مو استفاده کرد. اگر به هر یک از انواع ریزش مو یا سایر مشکلات مرتبط مبتلا هستید، مزوتراپی می تواند روش درمانی مناسبی برای شما باشد. 

تلوژن افلوویوم و ریزش موی ناشی از استرس: اضطراب می تواند باعث ریزش مو شود که البته معمولاً برگشت پذیر است. برخی دانشمندان بر این باورند که اضطراب روی افراد بدون وجود ژنِ الگوی ریزش مردانه تاثیری ندارد و در اینجا هم عامل وراثتی فرایند ریزش مو بر اثر استرس را  تسریع می­ کند و موجب نوعی از ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم شود که البته با رفع موارد استرس زا و گذشت زمان بهبود می یابد. استرس ناگهانی ناشی از حوادث ناگوار مانند از دست دادن عزیزان، تصادفات و حوادث، جراحی وسیع و یا شرایط زندگی سخت می‌تواند عامل ریزش مو در افراد باشد. مزوتراپی مو درمان بسیار خوبی برای این شکل ریزش مو است. مثلاً ریزش موی بعد از بارداری که به دلیل تلوژن افلوویوم رخ می‌دهد، به شکلی موثر با مزوتراپی قابل درمان است.

مشکلات ساقه‌ی مو: اگر ساقه‌ی موی شما به دلایل فیزیکی یا شیمیایی آسیب دیده است، مزوتراپی می تواند برای شما موثر واقع شود. یکی از اثرات این روش، افزایش رشد موها و همچنین بازگرداندن سلامت فولیکول‌های موی شما است.

آلوپسی آره‌آتا (ریزش موی سکه‌ای): مزوتراپی در برخی از افرادی که از آلوپسی آره‌آتا رنج می‌برند، بسیار موثر است. اگر ریزش موی سکه‌ای دارید و شرایطتان حاد نیست، احتمالاً کاندیدای مناسبی برای مزوتراپی مو هستید.

کاهش سرعت رشد: اگر به دلایل داخلی و یا تغییرات تغذیه و محیط، سرعت رشد موهای شما کم شده، مزوتراپی مو می‌تواند درمان موثری باشد.

 

پی آر پی مو

 

مواد تشکیل دهنده‌ی محلول تزریقی مزوتراپی 

به داروی ترکیبی که در مزوتراپی به درون پوست تزریق می‌شود، کوکتل می‌گویند. برای این دارو فرمول خاص و واحدی وجود ندارد و ترکیب و دوز مناسب مواد داخل کوکتل مزوتراپی مو به وضعیت موهای شما بستگی داشته و توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود. برای درمان ریزش مو ، این محلول معمولاً حاوی ترکیبات فعال استیل تتراپپتید- 3 و بیوکانین A است که برای تحریک رشد مو با یکدیگر کار می کنند.

پوست بدن انسان دارای یک سیستم توزیع زمان‌بندی شده است که محلول را به تدریج در ناحیه مورد نیاز توزیع می‌کند. ترکیبات فعال موجود در محلول به کمک هم باعث بهبود گردش خون، خنثی‌سازی DHT اضافی، کاهش التهاب، تحریک پوست برای تولید کلاژن و افزایش اندازه فولیکول برای جلوگیری از ریزش مو شده و به این ترتیب به رشد موها سرعت می‌دهند.  این محلول ترکیبی از مواد و داروهای گوناگون است که هر کدام تاثیرات خاصی بر پوست و فولیکول‌های مو می‌گذارند.

 

استیل تتراپپتید-3

  • واکنش التهابی را کاهش می دهد
  • فرآیند رشد مو را تحریک و تقویت می کند 
  • سطح DHT را تعدیل می کند
  • ماتریس سلولی اضافی و پروتئین های اتصال دهنده را تحریک می کند
  • بازسازی بافت را تقویت می کند تا اندازه فولیکول مو را افزایش دهد

استیل تتراپپتید-٣ جایگزینی برای مینوکسیدیل است. شانس موفقیت در ترمیم مزوتراپی ٩۰ الی ٩٢٪ در مقایسه با درمان‌های معمول با ماینوکسیدیل با نرخ ۵۰٪ موفقیت است.

"لیست موادی که در ادامه می‌خوانید صرفاً جهت آشنایی بیشتر شما با این ترکیبات ارائه شده است" 

داروهای اتساع دهنده‌ (گشاد کننده) عروق: این نوع داروها با افزایش خونرسانی به ناحیه‌ی درمان موجب تحریک رشد مو می شوند. داروهایی مانند بوفلومدیل، پنتوک‌سیفیلین و ماینوکسیدیل در این گروه جای می‌گیرند.

بیوکانین A: یک ترکیب آلی طبیعی است که از نوعی شبدر قرمز درست می شود. بیوکانین A در افرادی که از طاسی هورمونی یا همان آلوپسی آندروژنی رنج می برند، تبدیل تستوسترون به DHT را تعدیل می کند. 

ویتامین‌ها: محلول‌های مزوتراپی مو معمولاً شامل انواع ویتامین‌ها هستند. این ویتامینها شامل موارد پایین می شود: 

ویتامین B5: یکی از موثرترین ویتامینها در فرآیند تولید انرژی سلولی محسوب می شود و در افزایش سرعت تقسیم سلولی و بهبود بافت پوستی نقش دارد. 
ویتامین H (بیوتین): همان ویتامین B7 است که تحت عنوان ویتامین H هم شناخته می شود. بیوتین سبب می‌شود که بدن کراتین بیشتری تولید کند. کراتین پروتئینی است که در رشد مو، ناخن و نشاط پوست نقش دارد. کمبود این ویتامین در بسیاری موارد منجر به ریزش مو و پوسته پوسته شدن پوست می شود. ویتامین H عامل تنظیم ترشح غدد چربی نیز هست. 
ویتامین C: همانگونه که گفتیم، مو از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده و پیوسته در حال رشد است. ویتامین C آنتی اکسیدانی بسیار مفید است که با تحریک تولید کراتین و بالا بردن جذب آهن، میل به رشد فولیکول‌های موی شما را افزایش می دهد. 
ویتامین A: باعث بهبود دارو رسانی به بافت‌های پوستی و همچنین کلاژن سازی می‌شود.

مکملهای معدنی: داروهای تزریقی مزوتراپی معمولاً حاوی مس، روی (زینک)، سلنیوم، فسفر، منیزیم و … است.
داروهای مغذی: سیلیکون ماده ایست که به طور طبیعی و به فراوانی در تارهای موی بدن انسان وجود دارد و در سنین بالا از مقدار آن کاسته می شود. از دست دادن سیلیکون یکی از عوامل ریزش مو در میانسالی و پیری است، بنابراین در مزوتراپی مقداری سیلیکون به پوست سر تزریق می شود. 
داروهای هورمونی: گفتیم که هورمونها نقش موثری بر افزایش ریزش موی سر با الگوی مردانه و یا زنانه دارند. به همین دلیل گاهی در محلول مزوتراپی مو از مهارکننده‌های این هورمون‌ها مانند فیناستراید یا سیپروترون استات استفاده می‌شود.
کلسی‌تونین: یکی از هورمون‌های طبیعی بدن که باعث افزایش و بهبود خون رسانی به بافت‌ها می‌شود و همچنین در تقویت و تغذیه فولیکول‌ها و بافت پوستی نقش دارد.
آمنیواسیدها: بدن برای ساخت کراتین به 18 نوع آمینو اسید گوناگون نیاز دارد. برخی از این آمینواسیدها خود به خود توسط بدن تولید می شوند اما برخی دیگر باید توسط مواد غذایی تامین شوند. سطح کافی آمینواسیدها در بدن باعث تولید بیشتر کراتین شده و به تقویت رشد مو کمک می کند. 

 

مراحل مزوتراپی مو

آماده شدن برای درمان
پیش از مراجعه به مرکز درمانی یا کلینیک، موهای خود را خوب بشویید. چند روز قبل از مزوتراپی داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن مصرف نکنید. همچنین اگر از آسپیرین یا داروهای ضد انعقادی یا رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید، حتماً در مورد مصرف آن‌ها پیش از جلسه‌ی درمانی با پزشک مشورت کنید.
از مواد تقویت‌ کننده، داروهای مراقب مو، مواد حالت دهنده و مواردی از این دست تا حداقل ۲۴ ساعت قبل از درمان استفاده نکنید. (این توصیه را تا ۲۴ ساعت بعد از جلسه‌ی درمانی نیز رعایت کنید)
برای مزوتراپی مو برخلاف دیگر بخش‌های بدن، نیازی به ضد عفونی کردن پوست سر نیست. اگر بر روی پوست زخم یا عفونتی وجود داشته باشد، از الکل ۷۰ درصد یا بتادین برای ضد عفونی کردن ناحیه‌ استفاده می‌شود. در جلسه درمانی
تزریقات مزوتراپی با استفاده از یک سرنگ پیشرفته به صورت دستی و یا با استفاده از دستگاهی به نام «مزوگان» صورت می‌گیرد. این که تزریقات به شکلی دستی انجام شوند یا با استفاده از مزوگان، به انتخاب پزشک بستگی دارد و هردو تکنیک‌های خوبی هستند.

دارو رسانی و تغذیه
سوزن تا حدود ۱ میلی‌متر به درون پوست نفوذ کرده و محلول درمانی را مستقیماً به درون لایه‌ی میانی پوست تزریق می‌کند. در مورد محلول یا کوکتل مزوتراپی مو هم صحبت کردیم که حاوی آمینواسیدها، ویتامین‌ها، ماینوکسیدیل، داروهای مهارکننده‌ی هورمون‌های آندروژنی و فاکتورهای رشد مختلف است. این مواد باعث افزایش قدرت موها و جان گرفتن دوباره‌ی فولیکول‌ها می‌شوند.

ریز آسیب‌های مفید
در طی فرآیند مزوتراپی زخمهای بسیار کوچکی به وسیله سوزن روی سطح پوست سر ایجاد می شود که اثرات درمانی مثبت و مشابه میکرونیدلینگ دارد. این آسیب‌های بسیار جزئی باعث می‌شود که فرآیندهای ترمیمی پوست فعال شده و عوامل ترمیمی و محرک رشد در فضای بافتی آزاد ‌شوند. رگ‌های خونی جدیدی شکل می‌گیرد و کلاژن سازی تحریک می‌شود.  همه‌ی این رخدادها باعث بهبود کیفیت مو و تحریک رشد موها می‌شود. پس آسیب‌های جزئی سوزن مزوتراپی مو ، مرحله مهمی از درمان را رقم می‌زند.

 

تعداد جلسات مزوتراپی

معمولاً پزشک متخصص بسته به میزان نیاز شما بین ۴ تا ۸ جلسه درمانی را برای شما در نظر می گیرد. این برنامه معمولاً یک بار در هفته برای ۱ ماه، سپس ۲ هفته یکبار برای ماه دوم و در صورت نیاز نهایت ماهی یکبار و به مدت دوماه اجرا می‌شود. در این حالت به طور کلی ۸ جلسه‌ی درمانی دریافت می‌کنید.

 

هزینه مزوتراپی

هزینه‌ی مزوتراپی مو بین ۳۰۰  تا ۶۰۰ هزار تومان برآورد می شود. قیمت تمام شده مزوتراپی به تعداد جلسات، دوز داروی تزریقی، ترکیب محلول مزوتراپی و مواردی از این دست بستگی دارد. در جلسه‌ی مشاوره تمامی نکات مهم برای شما توضیح داده خواهد شد و پزشک با معاینه‌ی پوست سر شما، تعداد جلسات، تزریق‌ها و هزینه‌ی دقیق را به شما اعلام می‌کند.

 

نتایج مزوتراپی

در ۹۰ درصد از مراجعین بعد از ۴ جلسه‌ی درمانی ریزش مو متوقف می‌شود. اگر به خاطر بیاورید گفتیم که فیناستراید و ماینوکسیدیل تنها در نیمی از مصرف کنندگان باعث قطع ریزش مو می‌شوند.
بعد از ۳ جلسه شاهد کاهش ترشح چربی اضافه در پوست سر هستیم. به این ترتیب نیاز کمتری به شامپو کردن سر خود خواهید داشت.
بعد از ۳ ماه شاهد رشد دوباره‌ی موهای خود خواهید شد.
معمولاً مزوتراپی برای مراجعین جوان‌تر، موثرتر است.

 

عوارض و خطرات مزوتراپی

از آنجا که درون محلول مزوتراپی از داروی بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود، مزوتراپی مو معمولاً بدون هرگونه درد انجام می شود اما اگر از سوزن می‌ترسید، می‌توانید با پزشک خود در میان بگذارید تا از دستگاه‌های بدون سوزن برای تزریقات استفاده شود. البته تاثیر تزریق با سوزن بیشتر است.

در موارد بسیار نادر، گاهی پوست سر دچار التهاب شده و ناحیه‌ی تحت درمان به محلول مزوتراپی حساسیت التهابی نشان می‌دهد. این عوارض معمولاً خیلی زود برطرف می‌شوند اما در صورت نیاز و برای جلسات بعدی، پزشک به منظور جلوگیری از وقوع مورد مشابه، دوز یا ترکیب کوکتل مزوتراپی را تغییر خواهد داد.  

در مورد مزوتراپی مو تا کنون شاهد عوارض عمومی یا سیستمیک و آسیب خفیف یا حاد نبوده‌ایم. به طور کلی مزوتراپی مو یکی از موثرترین و ایمن‌ترین روش‌های درمان ریزش مو است.

 

ویزیت آنلاین

در صورت نیاز به ویزیت آنلاین توسط پزشک متخصص اینجا را کلیک کنید 

 

خانه
خدمات
واتساپ
تماس با ما