021-22255007     info@banimoo.com    

افراد متقاضی پیوند موی طبيعی (کاشت مو) معمولاً ذهنیت ها و پیش داوری های متفاوتی نسبت به نتایج این عمل دارند که بیشتر برآمده از تبلیغات یا شنیده های آنها از افراد دیگر است. این تصورات غالباً با واقعيت فاصله بسیار داشته و لازم است که با مشاوره صحيح و معاینات تخصصی جنبه علمی پیدا کند.
در این مقاله سعی داریم برخی از تصورات اشتباه عامه مردم در مورد کاشت موی طبيعی و نتايج آن را مورد بررسی قرار دهیم. 

۱اشتباه اول: اگر موهایت اندکی کم پشت شده سریع تر برای عمل کاشت اقدام کن! 

در عمل پیوند مو، گرافتهای پیوندی از طريق ايجاد روزنه های بسيار ریز وارد پوست سر شما می شود. اين شکافها با وجود کوچکی، به هرحال فضايی را اشغال می کنند. اگر منطقه مورد نظر طاس باشد و یا فضای کافی بین موهای کم پشت فرد وجود داشته باشد، عمل کاشت بدون هيچ گونه مشکلی با موفقیت انجام خواهد شد. اما اگربخواهيم پیوند مو را درلابلای موهای موجود انجام دهيم لازم است که فضای کافی در بین موها وجود داشته باشد تا بتوان آن شکاف را ايجاد نمود در غیر این صورت احتمال آسیب رسیدن به فولیکول موهای سالم بسیار بالاست.
به بیان دیگر، تا زمانی که بيشتراز 50 درصد از تراکم موهای فرد متقاضی کاسته نشده است، نمی توان اقدام به عمل کاشت کرد زیرا موی کاشته شده برای رشد نیاز به فضای کافی دارد، در غیر این صورت در محل موی کاشته شده به احتمال زياد کيست مويی و جوش های چرکی بدفرم ايجاد می گردند. اين ضايعات موجب اختلال در بيرون آمدن موهای کاشته شده گرديده و عمل را با شکست مواجه می کند.
بنابراين منطقی است که کاشت موی طبيعی را زمانی انجام دهيم که حداقل 50 درصد از موهای يک منطقه از سر دچار ريزش شده اند تا بتوان پیوند مو را بدون مشکل انجام داد و فرد هم از نتايج آن لذت ببرد.

۲اشتباه دوم: کاشت موی طبيعی تراکمی شبيه تراکم موهای خدادادی ايجاد می کند

همانگونه که پیشتر بیان شد، کاشت موی طبيعی با ایجاد شکافهای ریز در پوست ناحیه طاس و انتقال گرافتهای مو از پشت سر به سایر نواحی انجام می شود. بنابراین اگر اين روزنه ها خيلی به یکدیگر نزديک باشند، باعث ایجاد آسیب به بافت پوست بين آنها می شود که اتفاق چندان مطلوبی نيست؛ لذا جراح مجبور است که يک فاصله حداقلی را رعايت کند. این فاصله معمولاً حدود 3-2 برابر فاصله بين موهای با تراکم طبیعی است و به همین دلیل تراکم موهای کاشته شده هرگز همانند موی خدادادی نخواهد بود. البته اگر پس از دوره نقاهت و شکل گیری کامل گرافتهای پیوندی، جلسات کاشت مو تکرار شوند، می توان این فاصله را باز هم کمتر کرد ولی به هرحال هيچگاه انتظار تراکم مویی که در برخی تبلیغات دیده اید را نداشته باشید.

تراکم کاشت مو
تراکمی که می توان بطور معمول در جلسه اول کاشت مو ايجادکرد ۳۰ الی ۳۵ گرافت در هر سانتيمتر مربع است که آن را می توان در جلسات بعدی به     ۴۵ الی ۵۰ افزايش داد. تبليغات رسانه ها بخصوص مطبوعات و کانال های ماهواره ای مبنی بر ایجاد تراکمی شبيه تراکم موی عادی (و گاهی بيشتر از تراکم موی طبيعی !) شيادی محض بوده و صحت ندارد.

۳اشتباه سوم: تعداد جلسات کاشت مو برای افراد طاس محدودیت ندارد

بدیهی است که تعداد موهای قابل برداشت از منطقه دهنده مو با محدودیت هایی همراه است؛ بنابراین تعداد جلسات قابل تکرار کاشت مو نیز محدود خواهد بود. علت اين محدوديت آن است که موی قابل برداشت از ناحیه اهداکننده ی پشت سر حدود ۸ الی ۱۰ هزار تار مو است و نه بیشتر.
این اصل کلی را به خاطر داشته باشید که استخراج گرافت از موهای ناحیه اهدا کننده مو تا حدی امکان پذیر است که آسيبی به منطقه برداشت وارد نشده، پوست ناحیه اهدا کننده تحمل برداشت را داشته باشد و در ضمن نمای ظاهری آن هم بدشکل و بدفرم نشود.

 

۴اشتباه چهارم: کاشت موی طبيعی سرطان زا است

اصولاً کاشت طبیعی مو هیچ گونه ارتباطی با عوامل سرطانزای پوست ندارد و  مهمترين عوامل دخيل در سرطان پوست عبارتند از: ژنتيک، برخی مواد معدنی مثل آرسنيک و سيليکون، اشعه آفتاب، هيدروکربن های کارسينوژن و بعضی از بيماری های ارثی.

 

تعداد جلسات کاشت موی طبیعی

 

۵اشتباه پنجم: کاشت موی طبيعی باعث بروز سردردهای مزمن می شود

این هم از تصورات غلطی است که برگرفته از شایعات فضای مجازی می باشد. در دهه های پیشین و با متدهای قديمی و لوازم ناکارآمد، برخی گزارشات از سردردهای مزمن پس از عمل کاشت مو وجود داشت اما با فن آوری های مدرن امروزی و بهره گيری از ابزار میکروسکوپیک و بسيار ظريف اين مسئله منتفی شده است.

برخی بیماران که از سردردهای ميگرنی رنج می بردند، پس از کاشت موی طبيعی متوجه می شوند که ميزان ابتلای آنها به سردرد کاهش پيدا کرده است. البته در چند شب اول پس ازکاشت مو امکان بروز سردردهای خفيف وجود دارد طبیعی است و با مسکن های معمولی به سرعت برطرف شده و مشکل خاصی پيش نمی آید.  

۶اشتباه ششم:بعد از کاشت موی طبيعی ریزش مو متوقف خواهد شد 

وقتی عمل پیوند یا همان کاشت مو انجام می شود، گرافتها از پشت سر به نواحی طاس یا کم موی جلوی سر منتقل می شوند. این موهای جدید معمولاً دائمی هستند و نمی ریزند اما ریزش سایر موهای جلوی سر الگوی طبیعی ریزش خود را حفظ می کنند و ريزش موی ژنتيکی تحت الشعاع قرار نمی گيرد و سيرخود را طی می کند.

لازم به ذکراست که اگر کاشت مو توسط افراد فاقد صلاحيت علمی برای انجام اين کار حساس انجام شود احتمال آسيب رسيدن به موهای موجود فرد وجود داشته و ممکن است اين موها دچار ريزش شوند.

۷اشتباه هفتم:کاشت موی طبيعی را می توان در هر سنی انجام داد

با توجه به اينکه ريزش موی مردانه يک فرآيند دائمی و پیش رونده می باشد بهتراست زمانی عمل کاشت مو را انجام دهيم که اولاً به اندازه کافی از موها ريخته شده باشد و ثانياً ريزش موی شخص به يک مرحله پايدار و تقريباً ثابتی رسيده باشد. معمولاً سن مناسب برای کاشت مو بین ۲۵ تا ۳۰ سالگی است.

اغلب متقاضیان جوان این سوال را می پرسند که آیا باید بگذارم تا کاملاً طاس شوم و بعد عمل کاشت را انجام دهم؟ پاسخ به اين پرسش به عوامل گوناگونی مثل سن بيمار، شدت و نوع ریزش،ژنتیک خانواده و بسياری فاکتورهای ديگر بستگی داشته ولی اصولاً بهتراست تصميم گيری را به عهده پزشک متخصص پوست و مو  بگذاریم و اگر متخصص به شما توصيه کردکه اين کار انجام داده و يا بالعکس آن را به تعويق بيندازيد حتماً گوش کرده و در صحبت های وی ترديد ننماييد.

ویزیت آنلاین

در صورت نیاز به ویزیت آنلاین توسط پزشک متخصص اینجا را کلیک کنید 

 

خانه
خدمات
واتساپ
تماس با ما