021-22255007     info@banimoo.com    

رژیم لاغری و ریزش مو از موضوعات بحث برانگیزی است که اطلاعات درست و غلط بسیاری درباره آن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی وجود دارد. درست است که بسیاری از رژیمهای لاغری به کیفیت جنس مو آسیب می زنند و یا باعث ریزش مو می شوند، اما می توان با گرفتن رژیم لاغری مناسب، از ریزش مو جلوگیری کرد. در این مقاله با بانیمو همراه باشید تا در مورد علت ریزش مو با رژیم لاغری و انواع رژیم لاغری که برای مو مشکل ایجاد نمی کند، با شما صحبت کنیم.

 

چه رژیم لاغری بگیریم که به ریزش مو دچار نشویم؟

برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید به دلیل ریزش مو به هنگام رژیم لاغری پی ببریم. 
علت رژیم لاغری و ریزش مو

افرادی که از رژیم غذایی به مدت طولانی استفاده می کنند، بدنشان به جای این که از کربوهیدرات ها استفاده کند، از چربی های موجود در بدن استفاده می کند. در زمان گرفتن رژیم کاهش وزن، در واقع شما با محدود کردن کربوهیدرات هایی که در بعضی از سبزیجات و میوه ها وجود دارد، باعث می شوید تا مواد مغذی به بدن شما نرسد. در صورتی که از مکمل های تغذیه ای برای جبران کمبود ویتامین ها استفاده نشود، رژیم غذایی می تواند باعث کاهش رسیدن مواد مغذی مورد نیاز به موها و درنتیجه ریزش موهای شما شود.

آیا ریزش مو بعد از رژیم لاغری برگشت پذیر است؟

اگر با گرفتن رژیم لاغری دچار ریزش مو شده اید، نگران نباشید. چون با از بین بردن عامل ریزش مو، این روند به سرعت قابل بازگشت به حالت طبیعی می باشد. ریزش مو در هنگام گرفتن رژیم غذایی یکی از مشکلاتی است که افراد با آن درگیر می شوند. با مصرف برخی از ویتامین ها و مواد مغذی موهای از دست رفته شما به وضعیت قبل از رژیم برمیگردد.
اگر موها در حین رژیم غذایی دچار ریزش شده و ریشه آن سالم باشد، دوباره رشد خواهد کرد و قابل برگشت است. ولی اگر ریشه موها به علت بیماریهای التهابی و عفونت پیاز مو آسیب دیده باشد، ریزش آن غیر قابل برگشت خواهد بود.

رژیمهای لاغری و تاثیر آنها روی مو

همیشه به یاد داشته باشید که کاهش و افزایش وزن باید توسط پزشک متخصص توصیه شود. به طور کلی، افرادی که از رژیمهای لاغری غیراستاندارد استفاده می کنند معمولاً ۱ ماه پس از شروع رژیم کاهش وزن، دچار کمبود ویتامین و ریزش مو میشوند. رژیم های لاغری و رژیم های ورزشی درصورتیکه توسط متخصص با درنظر گرفتن شرایط فرد تعیین نشده باشند، می توانند به عارضه ریزش مو منجر شوند.

تقويت مو در دوران رژيم کاهش وزن

بدن انسان تقریباً به طور میانگین صد هزار تار مو دارد، تارهای مو از داخل پیازچه ها می رویند و در حالت معمول بدون رژیم در طی یک روز حدود ۱۰۰ تار مو از کل بدن میریزد. پیازچه ها دوباره تارهای موی جدیدی در می آورند که جای موی ریخته را پر میکند. پیازچه ها با مصرف ویتامین هایی که از مواد غذایی وارد بدن می شود، تقویت می گردند. بنابراین، تقویت مو در دوران رژیم کاهش وزن با مصرف مکمل ها اهمیت زیادی در جلوگیری از ریزش مو دارد.

چه رژیمی بگیریم که دچار ریزش مو نشویم؟

برای جلوگیری از ریزش مو هنگام کاهش وزن باید رژیم هایی بگیرید که حاوی ویتامین های مورد نیاز رشد مو باشند. اگر مواد غذایی ضد ریزش مو را در رژیم لاغری خود بگنجانید، کمبود ویتامین های شما جبران شده و دچار ریزش مو نخواهید شد. در ادامه شما را با مهمترین ویتامین های مورد نیاز برای رشد مو و غذاهای ضد ریزش مو که باید در رژیم کاهش وزن گنجانده شوند، آشنا می کنیم:

• ویتامین‌ C

ویتامین سی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در رشد موها نیز بسیار تاثیرگذار است. یکی از خاصیت های این ویتامین، تولید کلاژن است. ویتامین سی برای رشد مو و پوستی سالم بسیار مناسب است. کسانی که دچار کمبود ویتامین سی هستند باید مکمل های این ماده را به میزان ۹۰ میلی گرم در روز مصرف کنند. ویتامین سی در انواع خوراکی ها مانند اسفناج، جعفری، آویشن، انواع توت و علی الخصوص در مرکبات وجود دارد. این مواد غذایی به غذاهای ضد ریزش مو مشهورند.

• ویتامین A

از ضروری ترین ویتامین ها برای رشد مو، تقویت بینایی، سلامت پوست و سیستم ایمنی بدن، ویتامین A میباشد. از غذاهای ضد ریزش مو حاوی ویتامین آ می توان به گوشت، تخم مرغ، لبنیات و ماهی اشاره کرد. برای مردان، مصرف ۹۰۰ میلی گرم ویتامین آ در طی یک روز و برای زنان ۷۰۰ میلی گرم ویتامین A جهت جلوگیری از ریزش مو با گرفتن رژیم لاغری کافی می باشد. البته باید اشاره کرد که مصرف بیش از حد این ویتامین باعث ایجاد مسمومیت در بدن خواهد شد. پس استفاده از مکمل های این ماده حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد.

• ویتامین D

نور خورشید و برخی از مواد غذایی باعث تامین ویتامین دی در بدن می شوند و از رژیم لاغری و ریزش مو نیز جلوگیری می کند. اگر بدن دچار کمبود این ویتامین شود، احتمالاً دچار ریزش مو می شوید. برای جبران کمبود ویتامین دی در بدن بهتر است از غذاهایی مثل ماهی سالمون، ماهی تن، زرده تخم مرغ و قارچ به عنوان بهترین منابع غذایی ضد ریزش مو استفاده شود.

• ویتامین E

اگر در طی روز، ۱۵ میلی گرم ویتامین ای به بدن نرسد، منجر به ریزش مو می شود. ویتامین ای را میتوان در مواد غذایی ضد ریزش مو مثل فندق، آووکادو، بادام زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، انواع بادام و دانه های آفتابگردان مصرف نمود. ویتامین e به خاطر داشتن آنتی اکسیدان به تقویت سلول های پوست و مو کمک میکند. اگر ویتامین ای توسط غذاهای طبیعی به بدن نرسد و رژیم لاغری و ریزش مو تاثیر خود را نشان بدهد، بهتر است از مکمل های مصنوعی نیز استفاده گردد.

• ویتامین B

بیوتین، ویتامین مورد نیاز برای رشد مو هاست که در گروه ویتامین های b جای می گیرد. اگر بدن دچار کاهش ویتامین b گردد باعث ریزش مو خواهد شد. این ویتامین در غذاهای ضد ریزش مو مثل تخم مرغ، ماهی، سبزیجات، انواع بادام، گردو، گل کلم، قارچ، انواع لوبیا و در انواع میوه ها به وفور مشاهده می‌شود.

• روی (زینک) 

روی یک ماده معدنی بسیار مهم برای حفظ سلامت ناخن ها و پوست می باشد. بسیاری از کارشناسان و پزشکان متخصص بر این باورند که روی نقش مهمی در تنظیم ساختار پروتئینی DNA، RNA و فولیکول های مو دارد. چون خانم ها نسبت به آقایان گوشت و حبوبات کمتری مصرف می کنند، این فقر روی باید با مصرف یک روز در میان مکمل زینک پلاس جبران گردد. مکمل زینک پلاس یکی از مکمل های بسیار مفید برای تامین روی در بدن است، اما مصرف این مکمل حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد.

• آهن

مصرف آهن برای رشد مو بسیار مهم می باشد و کمبود آهن نیز یکی از دلایل و عوامل رژیم لاغری و ریزش مو است. کمبود آهن برای بدن بسیار مضر است و به همین علت برای جلوگیری از آن توصیه میگردد که هر هفته مواد غذایی دارای آهن مانند گوشت قرمز، جگر، عدس و تخم مرغ مصرف شود. ضمناً خوردن ماست همراه غذا به هیچ وجه پیشنهاد نمی گردد چون این کار مانع از جذب آهن موجود در غذا می‌شود.
رویش مجدد مو بعد از رژیم یا جلوگیری از ریزش مو در هنگام رژیم غذایی به وسیله دارو

• مولتی ویتامین مینرال

این مکمل در واقع مجموعه ای از ویتامین‌ها و املاح است که می تواند کمبودهایی را که فرد در طول رژیم به آن دچار شده است را بر طرف کند. بهتر است افرادی که رژیم افزایش وزن دارند، مولتی ویتامین مینرال را شب ها و افرادی که قصد کاهش وزن دارند آن را صبح ها مصرف کنند.

• فیناستراید خوراکی

فیناستراید دارویی است که برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه یا همان آلوپسی آندروژنیک تجویزمیشود. این دارو سرعت ریزش موها را کاهش می دهد و رشد موهای جدید را تحریک می نماید. فیناستراید یک بار در روز به صورت خوراکی مصرف می شود و بیشترین کارایی آن هنگامی خواهد بود که هر روز در ساعت خاصی خورده شو.د از این دارو می توان جهت کاهش تاثیر رژیم لاغری و ریزش مو نیز استفاده کرد.

• ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل تنها دارویی است که هم در شرایط عادی و هم در شرایط گرفتن رژیم های سخت و طاقت فرسا از ریزش و نازک شدن موها جلوگیری می کند و رشد موهای جدید را تحریک می نماید. داروی ماینوکسیدیل به شکل مایع تولید می شود. برای دستیابی به بهترین نتیجه این دارو باید روزی دوبار مستقیماً بر روی پوست سر مالیده شود. البته ممکن است چند ماه طول بکشد تا موها به طور محسوسی ضخیم و پرپشت شوند. اما این دارو یکی از بهترین داروها جهت استفاده از دوران رژیم غذایی سخت می باشد چون فارغ از نوع رژیم غذایی جلوی ریزش مو را میگیرد و باعث ضخیم شدن و پرپشت شدن موها می گردد.

علت ریزش مو در رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم کتوژنیک یا کتورژیمی با کربوهیدرات پایین، چربی بالا و درصدی پروتئین تنظیم می شود که برای کاهش وزن در برخی افراد توصیه می شود. در رژیم کتوژنیک، میزان مصرف کربوهیدرات ها به شدت کم شده و به 5% می رسد. درحالیکه میزان مصرف چربی ها از نوع چربی های سالم مثل روغن نارگیل، روغن زیتون و غیره بسیار بالا است.
در این رژیم برای اولین بار در درمان بیماران صرعی به کار گرفته شد اما در حال حاضر یکی از محبوبترین رژیم ها برای کاهش وزن درنظر گرفته می شود.
رژیم کتوژنیک در حالت کم چرب و پرچرب به منظور کاهش و افزایش وزن باید توسط پزشک متخصص توصیه شود. اشخاصی که از رژیم کتوژنیک به مدت طولانی استفاده کنند، بدن شان به حالت کتوزیس فرو می رود یعنی بدن برای تامین انرژی به جای کربوهیدرات از چربی های موجود در بدن استفاده می کند.
بنابراین ریزش مو در رژیم کتوژنیک به علت کمبود مواد مغذی و ویتامین ها امری طبیعی است. در این شرایط درصورتیکه از مکمل های غذایی برای جبران کمبود ویتامین ها استفاده نشود، فولیکول های مو از بین رفته و ریزش مو اتفاق می افتد.

درمانهای جدید ریزش مو - آیا مزوتراپی در رشد مجدد موها پس از رژیم لاغری موثر است؟

درمان ریزش مو با مزوتراپی:

از روش های جدیدتر ریزش موی اندروژنیک یا ریزش موی تلوژنی (در پی مصرف بعضی از داروها یا رژیم های غذایی نامناسب) تزریق بعضی از داروها به پوست سر است. در این روش که مزو تراپی نام دارد، داروهای مختلفی شامل ویتامین های مختلف گروه b بر اساس نظر پزشک متخصص به صورت دوره ای به پوست سر تزریق می شوند. این کار باعث توقف ریزش موی شدید و ضخیم تر شدن موهای نازک میشود. این نوع درمان در ابتدا به صورت هفتگی میباشد و پس از آن فواصل تزریق افزایش پیدا می‌کند.

درمان ریزش مو با PRP:

یکی از روش‌هایی که اخیراً در کنگره های علمی نیز به آن اشاره شده استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت خود فرد برای تقویت مو و درمان ریزش موی آندروژنیک است که برای رسیدن به هدف درمانی با یکبار تزریق صورت نمی پذیرد بلکه باید طی دو ماه در چند جلسه انجام گیرد.
در صورت مناسب بودن این دارو جهت درمان میتوان فاصله تزریق را افزایش داد تا نهایتاً به سالی یک مرتبه برسد. با این روش تاثیر رژیک لاغری و ریزش مو به کلی از بین می رود. ماندگاری تاثیر یکبار تزریق پی آر پی حداکثر ۳۰۰ روز است اما لازم به ذکر است که این دارو برای تمامی افراد مناسب نمی باشد و امکان اینکه عملکرد پلاکت های خون را مختل کند، وجود دارد. پس این نوع دارو حتما باید زیر نظر پزشک متخصص مربوطه انجام پذیرد.

جمع بندی
اگر می خواهید از رژیم های غذایی استفاده کنید که شما را با کمبود مواد مغذی روبه‌رو کند بهتر است اصلا از این رژیم ها استفاده نکنید. زیرا در این صورت، عوارض آن علاوه بر ریزش مو بر سایر قسمتهای بدن نیز مشهود خواهد بود.
به یاد داشته باشید در مواقعی که کاهش وزن به سرعت انجام می پذیرد، ساقه های مو نازک شده و ریزش مو دور از انتظار نیست. پس بهتر است با رجوع به یک متخصص تغذیه از یک رژیم مناسب استفاده کرد تا باعث ریزش مو و مشکلات دیگر نگردد.

ویزیت آنلاین

در صورت نیاز به ویزیت آنلاین توسط پزشک متخصص اینجا را کلیک کنید 

 

خانه
خدمات
واتساپ
تماس با ما